En konferens behöver mycket planering för att den ska bli lyckad, det råder det inga tvivel om. Man bör vara ute i god tid för att hitta en lämplig lokal som är ledig och man behöver även fundera över vilken typ av förtäring som ska serveras. Nedan följer tre viktiga planeringspunkter för dig som ska hålla en konferens av något slag. Info om konferens och annat inom aktivitet finns på https://bloggkatalog.se/.

Välj ort

Var ska företagets konferens hållas den här gången? Det är inte ovanligt att man väljer att göra konferensen lite mer exklusiv genom att åka bort en dag eller två och när man funderar på ort finns det mycket att ha med i beräkningarna. Många anser att Stockholm är den bästa staden för konferenser för att allt man kan tänkas behöva finns lättillgängligt där.

Dessutom finns det gott om konferensanläggningar både centralt i Stockholm och en bit utanför, beroende på man föredrar ett högt tempo eller om man hellre vill ha lugn och ro kring sig.

Är man däremot ett företag som håller till i just Stockholm till vardags kanske det är trevligt med en annan form av miljöombyte. Fundera på vad som passar bäst för ditt företag och utgå från vad syftet med konferensen är när du väljer plats.

Boka lokal i tid

Det är högt tryck på konferenslokaler. Se därför till att vara ute i god tid med din bokning så kommer du ha fler alternativ att välja bland. Är du ute i sista sekunden finns en risk att du måste välja det enda som finns ledigt, även om det inte är vad du hade önskat.

Planera maten

Hur lång kommer konferensen att vara och hur många mål mat och fika kommer behöva serveras? Även när det gäller matplanering är det viktigt att vara ute i god tid så att man slipper lägga en beställning med kort varsel. Tänk också på att kolla i sällskapet om det finns allergier eller om någon äter en speciell kost av någon annan anledning.

Ort, lokal och förtäring är tre nyckelpunkter för en lyckad konferens. Att vara ute i god tid är också en förutsättning för att man ska kunna få det som man vill, så se till att börja planera ett bra tag innan konferensen är tänkt att hållas.

Tänk på det är när du planerar konferens