Bittes Marketing Blog

Upplevelser finns överallt och det finns ingenting som kan sätta definitiva gränser. Semestertid väljer allt fler att söka upplevelser oavsett om det gäller resor, DIY, trädgård eller någonting annat. Även om utlandsresor vintertid har blivit allt vanligare, är det inte ovanligt att bege sig ut i landet under sommaren! Att upptäcka det egna landet och ta vara på allt det vackra och spännande som vi har här i Sverige under semesterveckorna har alltid varit populärt bland vissa medan andra aldrig skulle kunna tänka sig att spendera sina semesterveckor i det solfattiga Sverige.

Just sol och bad är för många synonymt med semester, men om man vidgar sina vyer en aning och istället tänker på vad man kan göra här i Sverige under de varmare månaderna under året så kommer man snart att upptäcka att det finns mycket att se och göra. Då de flesta har 4 veckors semester så kan man ju alltid dela upp dessa veckor så att de kommer att innehålla både sol säkra veckor under en utlandssemester och någon eller några veckor i Sverige. Här finns så otroligt mycket att hitta på och speciellt om man har barn då det finns mycket spännande gruvor, runstenar, kyrkoruiner, slottsruiner och liknande för de små att undersöka och leka i.

Tema evenemang

Under vår och sommar brukar det dra igång diverse evenemang som passar mycket bra för både barn och vuxna. Det finns en mängd olika teman och evenemang att välja mellan så att hitta ett tema som passar just er familj och era intressen är inget svårt. Några exempel på teman som alltid återkommer är vikingatiden, medeltiden, monstertruckshower och besök av inspelningen av Sommarlovsmorgon. Förutom evenemang som dessa så finns ju alltid all den vackra natur som Sverige har att erbjuda som är till för alla som är intresserade av att ta vara på den. Att vara ute i naturen och exempelvis campa, fiska eller vandra tillsammans med familjen är ett mysigt sätt att ta vara på den lediga tiden. Då vi idag är ute i friska luften betydligt mindre än vad man var förr så behöver vi ibland ta oss iväg bara för att bli påminda om hur mycket bättre vi mår när vi får rejäla doser med frisk luft.

Sverige kan med de olika evenemang med olika teman som finns runt om i landet under vår och sommar tillfredsställa hela familjen utan svårigheter. Man kan därför se till att föräldrarna får välja ett utflyktsmål var och barnen får välja sina så att alla får välja ett ställa ett besöka var. På detta sätt blir semestern extra mysig för alla då alla får en speciell dag eller utflykt som man planerat och valt helt på egen hand.

Camping och äventyr

För alla som gillar att campa så är Sverige ett bra land att vara i under somrarna då det finns en mängd olika campingar som får många plus och stjärnor av besökarna. Campingar i Sverige håller en hög standard jämfört med många andra länder och att campa i Sverige är därför för många campingälskare riktig lyx. Att spendera semesterveckorna på en camping kan såklart bli trist om det är så att man har oturen att hamna där under regniga, blåsiga och kalla veckor. På en camping kan man inte riktigt hitta på saker att göra i flera veckor om man inte kan bada och sola, så då får man ge sig ut på utflykt istället!

Ett smart sätt att välja campingplats på är att välja plats utifrån vad som finns att göra i närheten så at man är säker på att kunna ha något att göra även om det är regn och kallt. Väljer man en camping på grund av dess läge i relation till en härlig strand med trevligt bad så kan hela semestern bli misslyckad om dagarna man kan bada och sola på kan räknas på en hand. Det finns en hel del böcker i ämnet för den som vill hitta rätt semestermål för sommarturen.

Från norr till söder

Många som bor i Sverige har inte tagit chansen att upptäcka landets alla små trevliga och vackra skrymslen och vrår, men varje sommar ger nya möjligheter till spännande semesterdagar i vårt land. Både de mer avlägsna och de mindre avlägsna av platser förtjänar ett besök så det är bara att hoppa in i bilen eller på tåget och ge sig ut på Sverige äventyr! Bor man i exempelvis Skåne så är det ofta exotiskt nog att komma upp till Norrland och vice versa och då både dialekt och temperaturer skiljer sig mycket åt så är det ju nästan som två skilda länder, eller hur?

Shopping som aktivitet

För den som helst håller sig inomhus, eller som väntar på sol efter timmar av regn, är shopping någonting som nästan blivit en aktivitet. Det är enkelt att hitta stora utbud och bra leveransvillkor när man beställer över nätet. Kläder, skor, teknik, böcker.. det mesta finns att hitta för den som önskar.

Lämna ett svar