Interiör vision, även känd som arkitektonisk vision, planering vision, eller tema eller arkitektur vision är ett begrepp som används för att upprätta eller styra design och planering av inre utrymmen. Huvudtanken bakom begreppet inre vision är att representera eller definiera ett rum eller utrymme på ett sådant sätt att den önskade känslan av perception uppnås. Det handlar inte så mycket om att utforma rummet så mycket som det handlar om att ta hänsyn till vad en person kan se innan du går in i rummet. En inre vision behöver inte vara dyrt och extravagant, utan snarare en blandning av både praktiska och fantasifulla planering behövs för att skapa den perfekta bostadsytan.

För ett relativt litet utrymme kan ögat bara fokusera på så många saker på en gång. Medan möbler, färger, tillbehör, golv och belysning är viktiga, bör perspektivet verkligen vara underifrån. Ett sätt att åstadkomma detta är att använda en spegel. Om en möbel har placerats i rummet som annars skulle vara utom räckhåll, med hjälp av en spegel kommer att hjälpa ögat att se tydligare in i rummet. Använda speglar ger också ett rum eller område ett färdigt utseende som du inte kan uppnå med tillbehör ensam. Inredning är en del av en inre vision, men om de är för upptagen eller rörig, kommer en bra designer inte vill sätta dem i ett rum. En balans mellan enkelhet och smaklighet är nödvändig när man väljer inredning och inredning för ett rum. Det är alltid en bra idé att använda möbler som är relativt neutrala färger så att rummets övergripande atmosfär kommer att kännas lugn och lugn. Färgade möbler och trim kan också återspegla ett rums tema, vilket skapar en varm känsla eller kanske ger en viss energi till rummet. Till exempel är ett land motiv bäst i kombination med mörka skogar, trä accenter och ljuskronor i ett sovrum. Ett modernt sovrum skulle använda ljusa och djärva färger i kontrasterande texturer och mönster. Även om sovrummet har skjutbara glasdörrar, då en samling av ljusa bitar skulle förbättra rummets andra funktioner.

Personlig smak

När det gäller inredning, är färg mycket viktigt, särskilt när man väljer  traditionella möbler. Ofta är rött den viktigaste färgen som används i lantliga möbler, men det är viktigt att komma ihåg att inte alla möbler är lämpliga för alla rum. Kom ihåg att färger lätt kan påverka vårt humör, så se till att du har en naturlig färgpalett innan du bestämmer dig för färger för ditt rum. Ett bra exempel på detta är ett rum med en naturlig färgpalett, där alla objekt ska tvättas eller beige, svart eller grå färg. Var noga med att överväga hur varje objekt bäst kommer att komplettera det övergripande utseendet på rummet innan du väljer ett tyg för ditt sovrum, sängkläder och soffor. Kom också ihåg att en soffa som bör vara lätt att sitta på och en bekväm höjd för alla i familjen. I själva verket är en obekväm soffa inte en bra sak att sätta i ett rum, eftersom du skulle sluta med människor som ligger ner på soffan eller sängen istället för att koppla av på den. Att kunna lägga sig i soffan och få alla att njuta av att titta på TV eller titta på en film kan göra ett hem känns mindre klaustrofobisk.

Tillbehör kan vara användbara tillägg till ett rum. Och så länge de smälter väl in i stilen i rummet, då tillbehören kan göra ett rum verkar större än det faktiskt är. Färger och material som används för att möblera rummet kommer också att lägga till den övergripande atmosfären i rummet. Ett land tema skulle innehålla tyger som är varma, trä toner och rika tyger som påminner om landet. Omvänt skulle ett modernt, djärvt tema innehålla ett antal ljusa färger och tyger med massor av råa ytbehandlingar. Oavsett vilken färg eller material ditt hem är, är det viktigt att leta efter färger och material som passar insidan och utsidan av huset. Oavsett om det är att använda handvävda mattor eller lino golv, eller ens ett nytt lager färg, kan en inre vision genomföras för att göra ett hem ser bättre ut och för att ge ett mysigt hem för hela familjen.

Inredningsinspiration finns på denna sida inredningsradet.se.

Inredning genom den inre visionen