Tandställning är den vanligaste tandregleringstjänster behandling som används för barn. De kan vara mycket dyra, men i det långa loppet är det definitivt värt det. Jag lyckades personligen få tandställning på tänderna när jag var 14, men det är olika från barn till barn.

Oftast är det tandläkaren som planerar om du ska ha tandställning eller inte, men om du undra så bör du först konsultera en kvalificerad ortodontist. En faktor som du måste titta på är kostnaden för tandställningen, i Sverige är det gratis tandvård för barn medans andra länder får du betala en kostnad.

Det finns olika varianter av tandställning, en är en räls som sätts fast på tänder och som bäraren få ha i flera månader. En annan är nattandställning, som personen har på natten.  Konsultera alltid en tandläkare, speciellt om du aldrig har haft tandställning  innan. De är oftast lättare att hantera och deras expertis inom detta område är välkänd.

Du kan också försöka få tandvårdsförsäkring för dina barn. Du kan förmodligen få dina barn omfattas av planen, så länge de ännu inte är i skolåldern. Du kan också få rabatter om du besöker tandläkaren oftare än de genomsnittliga patienterna. När du har fått tandställning, bör du börja använda dem. Tandställning kommer i princip att behöva vara därför ungefär ett år innan den avtar. Du bör fortfarande besöka din tandläkare var 6 månader för att säkerställa att tandställningen är fortfarande fäst och bekväm.

Efter månader av tandställning, bör du se till att du går till din tandläkare regelbundet för kontroller. Din tandläkare bör göra en rutinmässig kontroll var ofta för att se till att tandställningen är fortfarande säkra och bekväma.

Detta är en bra sida rotfyllningar.se om tandvård.

 

Behov av tandställning