När du tänker på en framgångsrik investerare  tänker du inte på en risktagare, men som det visar sig att de två är nära besläktade. Faktum är att några av de mest framgångsrika investerarna också var några av de mest riskfyllda. Man kan tjänar pengar genom att investera klokt.

Den mest framgångsrika investeraren hade ingen aning om vad han fick in, när han började. Det är så risktagande fungerar i investeringar. Det är så du tjänar pengar om du investerar klokt. Den andra typen av investerare gör sin egen lycka.

Det finns många olika nivåer av risk i investeringar. När du kommer in i vad som kallas ren spekulation du inte tar några risker och du behöver inte ha mycket av en uppfattning om vad du gör. Du kan lägga en massa pengar på utan att veta vad som händer.

Vissa investerare känner att de är ”marknadsgaranter” eller att de kontrollerar marknaden. De kan göra detta eftersom de tjänar pengar, men de har inte investerat. De är mer som aktieplockare än investerare.

Det anses vara mycket riskabelt investeringar eftersom det är så mycket som står på spel. Om du misslyckas är det inte bra för din plånbok. Men om du lyckas kan du dra ännu mer.

Vissa människor säger att marknaderna inte gör sådana saker upp, men det verkar inte vara fallet med investeringar. En marknadsaktör tar vanligtvis någon form av investeringsåtgärder som gör att priset på produkten går upp. Så, investerare, liksom handlare, är en del av en marknad, de köper till ett visst pris och säljer till ett visst pris.

För att lyckas med en investeringsstrategi måste du ha disciplin för att hålla fast vid din plan, måste du planera dina investeringar väl, och du måste ha ett starkt stödsystem. Och det supportsystemet behöver inte vara ”klubben”. Det kan vara människor du litar på som uppmuntrar dig och erbjuder ditt stöd när du är nere.

Besöka denna webbplats för mer läsning om investering.

Bra investering