Det är vanligt att män lär sig att rida en häst, men många kvinnor är tveksamma till att ta steget. Det finns ingen anledning till varför du ska vara annorlunda. Att lära sig att rida en häst kan vara mycket spännande och när du blir bättre på det, kommer du att upptäcka att du kommer att njuta av ditt liv mer. Kvinnor har också sin del av rädsla som en man inte möter när man lär sig att rida en häst, men du kommer snabbt att upptäcka att de är ogrundade.

Det första steget i att lära sig att rida en häst kommer att vara ditt val av en sadel. Du måste se till att sadeln du väljer passar din kropp. Om det är för liten kan du upptäcka att du faller av, om det är för stor då du kommer att upptäcka att du kan stöta på någon. Du måste också titta på din utrustning för att avgöra om du är redo för de olika nivåerna av ridning. När du känner att du har nått en nivå där du är bekväm ridning kan du fortsätta med nästa steg för att lära sig att rida en häst. Det är viktigt att du hittar någon som är kvalificerad att lära dig att rida en häst så att du är säker på att du kommer att kunna göra uppgiften till hands. När man lär sig att rida en häst, det finns två viktiga faktorer som du måste veta. En är din förmåga att läsa hästens kroppsspråk, och den andra är det faktum att du är medveten om beteendet hos hästen. Du kommer att lära dig att det är viktigt att kontrollera din häst på en ledning. Vissa ryttare kommer helt enkelt dra hästen och när man betänker kostnaden för olyckor som kan inträffa då detta är ett mycket vanligt misstag. När du märker att hästen rör sig mycket, eller ens vända, är det viktigt att du slutar att kolla upp det.

Ta ridlektioner

En sak som du kommer att lära dig mycket snabbt är att en häst kommer att svara på hur du rider den. Om du vänder och pekar och pratar med det så kommer du oftast få ett annat svar än om du rider med huvudet ner och du helt enkelt titta på. Detta är en av anledningarna till att ha en professionell gå med dig är viktigt så att du kan lära dig att rida en häst i en takt som är bekväm för dig. Om du aldrig har ridit en häst innan, det viktigaste som du kan göra är att börja långsamt. Ta det lugnt och arbeta upp till uppgiften. Ju mer du rider desto bekvämare blir du. Om du aldrig har ridit förut, se till att komma till banan så snart som möjligt och lära dig så mycket du kan, innan du bestämmer dig för att ta på dig svårare ridning. Att få ridlektioner kan vara skrämmande, men ju mer du deltar desto mer bekväm blir du. Det kommer att löna sig i slutändan för när du har bemästrat skicklighet ridning hittar du att du kommer att vara mer självsäker och kunna hantera alla typer av situationer. Så, ta din tid och göra din forskning så att du inte rusas in i något som du inte vill göra.

Besök denna sida fitnesstraning.se för träningsfrågor.

Dags för kul träning – börja med ridning