Kreta, Grekland är en vacker ö utanför Egeiska havets kust. Det är en av de största turistattraktionerna i Grekland, med ett spännande utbud av platser att se och aktiviteter att göra. Här är några bra ställen du kan besöka på Kreta.

Hyr en bil för att upptäck ön

En stor bergskedjan är en del av Kreta, och det är endast tillgänglig med bil, men det finns en liten by som heter nära dem som du enkelt kan besöka. Det finns cirka 40 byar längs vägen och du kan ta reda på mer om dem i en bok om det lokala livet. Vägen från denna by mot bergen är nu mindre överbelastad och mindre turistbussar är på vägarna så att du kan ta ditt eget fordon.

Kalymnos är en annan by som är värd ett besök. Denna by är en plats där du kan spendera lite tid utan att känna sig lite trångt. När du passerar genom byn kan du se en vacker stenkyrka som du kan besöka på vägen tillbaka. Om du har ditt val av platser att besöka kan du stanna ett par dagar i Kalmynos. Det är en ganska liten by som bara kan rymma cirka 300 personer i den. Du kan besöka några stränder i denna by och du kan också äta mat på en strand men det kan vara lite dyrt. Du kan vara lite äventyrlig i denna by men eftersom det finns en hel del trähus som du kan besöka och utsikten är magnifik.

På andra sidan ön finns en vacker strand som heter Kassandra och det ligger precis intill stranden av den berömda Bari stranden. Du kan besöka denna strand under sommarmånaderna när vädret är fint och du kan njuta av att sola under solen och vara nära vattnet. Du kan ta dig tid och njuta av utsikten över den vackra naturen i detta område på en solig dag.

Du kan tillbringa några timmar att utforska ön som är omgiven av Medelhavet, den största ön. Det finns också två nationalparker på denna sida av ön och de är hem för flera arter av vilda djur som hajar, hökar och örnar. Det är mycket väl skyddad att du kan besöka dem utan krångel.

Du kan besöka Parnassos och andra delar av ön som ligger högt över havet som du kan få fantastisk utsikt över världen när du är på en helikoptertur. Det är en cool upplevelse och helikopterturer är mycket natursköna. Utsikten över fyren och havet är spektakulär.

Kreta är inte bara en plats för turistplatser men det har många andra saker att erbjuda. Du kan njuta av stränderna, templen och de historiska platserna som utgör denna ö.

För mer reseinspiration klick in på denna sida overstay.se.

Intressanta platser att besöka på Kreta