Typerna av skruvmejslar inkluderar rak,  platt, triangulär, pop-out, tryckkraft, kombination och halvrund. Av dessa typer är skruvmejsen den mest populära. Den raka skruvmejseln är avsedd att användas med vissa typer av skruvar. Dessa är raka på ena sidan och pekar på den andra.

För en mer exakt detalj rekommenderas ett besök i en byggvaruhus. Du kan använda den med alla typer av bultar eller andra bultrelaterade verktyg. Verktyg finns också i olika längder beroende på vilken typ av verktyg du behöver. Med längden kommer du att kunna nå alla områden.

Det finns också olika storlekar av pop-out skruvmejslar som är lätta att fästa i din nyckelring. Denna typ av verktyg används specifikt för utomhusarbeten eftersom spetsen på spetsen är bredare jämfört med bladet som du använder på en vanlig skruvmejsel. Detta fungerar särskilt bra om du arbetar i grov terräng.Om du är någon som gillar att göra justeringar i ditt fordon kan du behöva ett verktyg som är tillräckligt bra för att nå tillräckligt högt för att säkerställa att jobbet utförs bra. Du kan få ett sådant verktyg som har ett litet rundat huvud för detta ändamål. Ett sådant verktyg kan vara ganska svårt att kontrollera och lägga i din bil. Triangelskruvdragare är vanligtvis stora i storlek. Du kan hitta dem i en tvådelad konstruktion så att du kan nå alla typer av skruvar i din bil. De används normalt vid nödsituationer. Vissa av verktygen har triangulära blad för bättre vinklar för vridning och upplåsning.

Tryckskruvmejslar är verktyg som har en utblåst bas för hävstång. Dessa är fantastiska för att plocka upp skruvar som är placerade långt ifrån din målsättning. Detta beror på att det blir lättare att få hävstång för att dra ut skruven jämfört med att plocka upp ett rakt bladverktyg. Halvrunda skruvmejslar liknar de triangulära eftersom de har triangulära spetsar. Men de är mindre i storlek. På grund av deras storlek kan du ha svårt att använda om du har mindre händer.

Medan vissa verktyg är avsedda för specifika jobb, är andra avsedda för allmänna ändamål. Du kan hitta dem ganska mångsidiga. Ett litet verktyg som ser ut som ett par tång är egentligen en skruvmejsel i ett stycke. Det kan verka lite besvärligt att använda, men det är ganska effektivt.

Besök fonsterputzarna.se för mer information.

Skruvmejslar – många olika modeller