Ett av de bästa sätten att förbättra din körning är att köra på en all-season däck. Men om du är en nybörjare och inte vet hur man väljer ett däck för din bil, måste du veta om de olika typerna av däck. Denna artikel förklarar de olika typer av däck som används i USA och Europa.

Det finns två delar av ett däck: navet och slitbanan. Däckets fälg är en platt metallbit. Slitbanan är en gummiremsa som rör sig med däcket. I den här artikeln kommer vi att koncentrera oss på slitbanan typen. För samma kraft och normal mänsklig vikt, har ett däck en specifik gravitation på en till två. Ju högre den specifika gravitationen är, desto svårare är det att flytta däcket eftersom det väger mer. Men detta betyder inte att det rullande motståndet är svårt att övervinna.

Den allmänna regeln är att rullmotstånd är direkt proportionell mot vikten av däcket. Om vikten av däcket är tio kg, då rullmotståndet är samma som massan av däcket själv. Så för att övervinna rullmotståndet måste trycket i luften (däckets vikt) vara mindre än tio kilo per kubikcentimeter. Det innebär att luften i däcket måste vara mindre än hundra millimeter, eller två och en halv millibar. Det är svårt att föreställa sig att bara ett par kilo göra skillnad, men faktorn är enorm. För att minska rullmotståndet måste du minska luften i däcket. Luften i däcket kan skäras av hjulet som flyttar den.

Om bilen sitter på den bakre  sätet, kan föraren flytta till höger utan att behöva gå av sätet. Om föraren sitter i mitten av framsätet kan han komma ut och flytta sätet i det omvända läget. Om fordonet är på vänster sida av vägen, kan föraren komma ut ur bilen, gå till sidan av vägen och vända. För att flytta däcket bakifrån till framsidan, måste du använda gaspedalen och sätta däcket i körläge. Detta kräver kontroll.

Hjul och däck

Den främsta anledningen till att människor måste använda däck som är av vägen är att hjulen rullar snabbare än däcket. Däcket kommer att bli snabbare när hjulen går snabbare. När du tar av hjulet går däcket långsammare.

Om du går full fart på 50 km / t, kommer däcket att röra sig på över 400 km / t. När du ska 25 km/h rör sig däcket på under 400 km/h. För att säkerställa att de däck som du använder är av vägen, fastställer regeringen däckstandarden, som fastställs av specifikationer som radien på slitbanan och storleken på hjulet.

Det är uppenbart att det finns olika områden där olika reglerna gäller. Det är viktigt att känna till de lokala bestämmelserna. Det är också viktigt att kontrollera däcken för tecken på slitage innan du kör.

Klick här för att komma till fordonsexpo.se.

Välj rätt däck för din bil